AGENDAFORENING NORDVEST -

arrangementer efteråret 2015

 

KOMPOSTERING

Tirsdag 1. sept. kl.17

Erfaringsudveksling om kompostering i Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8. Oplæg ved Agnes Flarup, Agendaforening Nordvest om kompostering i køkkenet med BOKASHI metoden samt ved biolog Jørgen Martinus, Grøn Hverdag og Tom Jørgensen, Agendaforening Nordvest om kompostering i haven.

 

FIND URTER TIL SNAPS

Lørdag 12. sept. kl. 12 

Vi mødes på Bispebjerg Torv  og går Tur i Utterslev Mose–området efter urter til urtesnaps. Turleder Jørgen Martinus, Grøn Hverdag. Bagefter mødes vi i Karens Hus og smager hinandens snapse og deler erfaringer.  Det er ikke en betingelse, at man selv har snaps med. Vi smører et par håndmadder til. Pris: 20 kr.

 

HVORDAN FÅR VI GOD BYUDVIKLING HER I BYDELEN?

Mandag 14. sept. kl.19 – 21.30

Biblioteket, Rentemestervej 76,3.sal i ”salen”

Hvad er god byudvikling i Nordvest? Debat med et panel af 3 kompetente planlæggere: Tina Saaby, stadsarkitekt i Kbh. kommune,  Ingvar Sejr Hansen, Center for Byudvikling, Kbh. kommune, Martin Frandsen, urbanist fra SUPERTANKER og underviser på RUC. 

Tilmelding senest 12. sept. Til Tanja på mail zm9u@okf.kk.dk eller Tom 2653 8091 hvis du ikke har mail. Arrangeret i samarbejde med områdefornyelse Fuglekvarteret og Bispebjerg Lokaludvalg.

Vi fra Agendaforeningen tænker: Dansk byudvikling er kendt ude i verden. København var først med en gågade. Også brokvartererne er nu kommet med og har fået dejlige pladser til mennesker og masser af byliv. Er det ved at være tid til lignende positiv udvikling her i vores område?

 

HØJBED – HVORFOR OG HVORDAN?

Tirsdag 15. sept. Kl.17 i Karens Hus. 

Hvorfor er dyrkning i højbed mere effektiv end dyrkning direkte på jorden?  Hvordan laver vi de bedste højbede? Vi får også historien om, hvordan Cuba fik sine mange højbede. Oplæg ved Jens Juhl, havebogsforfatter og økologisk inspirator. (sponsor Bispebjerg Lokaludvalg)

 

PERMAKULTUR

Tirsdag d. 6. oktober kl. 17 i Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8

Gartner Anne Tange gennemgår grundprincipperne for permakultur og fortæller lidt  om hvordan vi kan få glæde af principperne i almindelige haver. NB tilmelding til Tom Jørgensen på joergensen.tom@gmail.com eller 26538091.

 

GØR HAVEN VINTERKLAR

Tirsdag 20. oktober kl. 17 i Karens Hus, Bispebjerg Bakke 8

Efterårs-klargøring af den økologiske have. Oplæg ved Jens Juhl.

(sponsor Bispebjerg Lokaludvalg)

 

FESTLIG AFTEN MED GOD SPILLEMANDSMUSIK

Fredag 23. oktober kl. 18.30

Snapsetræf  med smörgåsbord og svensk musik.  Samarbejde med Kulturnet. Takket være tilskud fra Bispebjerg Lokaludvalg stiller ”Utterslev Byorkester” igen i år op med svensk traditionel musik, Bellman og meget mere. Vi arrangerer buffet med tilhørende drikkevarer – se annoncen fra Foreningen Kulturnet andetsteds i Bydelsavisen. Pris: Kr. 60.- p.p. eller Kr. 50.- hvis man slet ikke drikker snaps. Tilmelding: foreningen.kulturnet@gmail.com eller tlf. 22 13 87 10 – evt. på tlf.svareren.

 

MEDLEMSAFTEN

Onsdag 28. oktober 

Medlemsaften i Karens Hus, hvor vi redegører for samt diskuterer, hvordan vor aktivitet i Karens have har udviklet sig siden vor start her i huset. Nærmere følger.

 

JULESTUE

Lørdag d. 28. november i Karens Hus kl. 13 – 17 

I samarbejde med Kulturnet og husets øvrige brugergrupper er der lagt op til en dejlig traditionsrig dag i Karens Hus. Vi  laver juledekorationer af naturmaterialer, lytter til en god historie, synger en julesang eller to og nyder et godt kaffebord med julens småkager og knas.  Pris: Kr. 35.  Gerne tilmelding på mail: foreningen.kulturnet@gmail.com eller 22 13 87 10

 

Venlig hilsen Tom Jørgensen

Agendaforening Nordvest

tlf. 26 53 80 91